Badanie wina

Oferta obejmuje fizykochemiczną analizę wina, moszczu gronowego oraz cydru (wkrótce!)

Niemal wszystkie stosowane metody analityczne są metodami referencyjnymi polskimi oraz europejskimi zatwierdzonymi przez Polski Komitet Normalizacyjny oraz Międzynarodowa Organizacja Winorośli i Wina (OIV).

W ofercie proponujemy badania wina oraz moszczu winogronowego. Wszystkie badania prowadzone są za pomocą specjalistycznych metod i urządzeń, zgodnie z obowiązującymi światowymi normami.


OFERTA OBEJMUJE:


1. Badania parametrów istotnych dla oceny podstawowych cech danego wina/cydru takie jak:


a) alkohol [% obj.],
b) kwasowość ogólna [g/l],
c) ekstrakt [°Blg] ,
d) cukry proste glukoza, fruktoza [g/l].
2. Parametry będące podstawą profesjonalnej i dokładnej oceny każdego wina:
a) alkohol [% obj.],
b) kwasowość ogólna [g/l],
c) ekstrakt [°Blg],
d) pH,
e) glukoza, fruktoza [g/l],
f) SO 2 całkowite i SO 2 wolne [g/l].