Niemal wszystkie stosowane metody analityczne są metodami referencyjnymi polskimi oraz europejskimi zatwierdzonymi przez Polski Komitet Normalizacyjny oraz Międzynarodowa Organizacja Winorośli i Wina (OIV).
W ofercie proponujemy badania wina oraz moszczu winogronowego. Wszystkie badania prowadzone są za pomocą specjalistycznych metod i urządzeń, zgodnie z obowiązującymi światowymi normami.
OFERTA OBEJMUJE:
1. Badania parametrów istotnych dla oceny podstawowych cech danego wina/cydru takie jak:
a) alkohol [% obj.],
b) kwasowość ogólna [g/l],
c) ekstrakt [°Blg] ,
d) cukry proste glukoza, fruktoza [g/l].
2. Parametry będące podstawą profesjonalnej i dokładnej oceny każdego wina:
a) alkohol [% obj.],
b) kwasowość ogólna [g/l],
c) ekstrakt [°Blg],
d) pH,
e) glukoza, fruktoza [g/l],
f) SO 2 całkowite i SO 2 wolne [g/l].